aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Zguduitoare dramă de familie: „Balaurul” şi-a împuşcat propriul frate, fost luptător în Legiunea Străină!

Zguduitoare dramă de familie: „Balaurul” şi-a împuşcat propriul frate, fost luptător în Legiunea Străină!

Publicat în 01.06.2014 la ora 14:00

Aurel Bleahu (balauru)A treia zi de „recluziune” la Penitenciarul de maximă siguranţă din Aiud, în cadrul proiectului „Liter-Art”.

Am uitat să vă spun că proiectul se desfăşoară în parteneriat cu încă două penitenciare. Unul din Sicilia (Italia) şi celălalt din Ungaria. În cea de a doua zi a derulării proiectului nostru, echipei i s-a alăturat încă un membru: prof.univ.dr. Dorel Găină (colegul meu de „celulă”), de la Universitatea de arte şi design din Cluj-Napoca. Acesta nu numai că ne-a propus nişte teme provocatoare şi mobilizatoare (dialoguri pe conturul mâinilor, ochi cu aripi, versuri în duet etc.) dar ne-a şi ajutat la o mică… evadare. Prin urmare, ieri am fost „învoiţi”, eu şi Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter Art, să-l însoţim pe  profesorul Găină la Cluj, unde a avut loc o expoziţie de fotografie artistică şi transfotografie, realizată de studenţii săi (inclusiv masteranzii), într-un spaţiu neconvenţional, dar încântător: un aşa-zis „Reactor de creaţie şi experiment”. Expoziţia a fost creată pe tema „Oraşele invizibile – un omagiu lui Italo Calvino”. Apoi am revenit la puşcăria noastră… Iar pe lângă maestrul Dorel Găină, am mai fost însoţiţi la activităţile proiectului, pentru scurt timp, de către Jean Francois Barlet, de la Asociaţia „Cusset – Aiud Echanges”.
Apropo. Deşi au trecut doar trei zile de când ne aflăm aici, spaţiul deja devine apăsător. Atmosfera este însă una laborioasă, destinsă şi creativă. Dar oricât am fi de conştienţi de faptul că noi nu avem de ispăşit nicio pedeapsă şi că, în principiu, putem abandona oricând proiectul şi să ne întoarcem acasă, tot există acea atmosferă de încordare tăcută, care se simte dincolo de ziduri şi de gratii, respectiv pe culoarele secţiilor de maximă siguranţă, unde deţinuţii stau toată ziua în camere, exceptând orele de plimbare într-o curte interioară, foarte bine păzită. Pe deasupra, uneori auzim deţinuţi răcnind sau înjurându-se (de astfel de „politeţuri” au parte şi gardienii, aproape zilnic). De fapt, orice om dotat cu sensibilitate umană simte un fior rece pe şira spinării atunci când trece de porţile închisorii. Când acestea se închid în urma ta, eşti brusc într-o altă lume. Cu momentul de predare a telefoanelor şi a oricăror unelte ce pot fi folosite ca arme, precum şi a cardurilor de memorie şi a aparatelor de stocare de date şi imagini de orice tip, ne-am obişnuit. (Aparatele foto cu care intrăm şi cardurile lor au seriile trecute pe un document aprobat de conducerea penitenciarului şi sunt verificate zilnic. Cu alte aparate nu avem voie să intrăm.) Dar, în ciuda atitudinii politicoase a cadrelor angajate ale penitenciarului, momentul trecerii prin „filtru” către zona de maximă siguranţă este, încă, oarecum jenant pentru noi. Scoatem tot ce avem prin buzunare, ne dăm jos curelele şi ne ţinem nădragii cu mâinile, dacă poarta „piuie” suntem scanaţi cu atenţie… iar prin acest „filtru” trece toată lumea. Bărbaţi şi femei. Fără excepţie. Inclusiv cadrele penitenciarului. Chiar şi directorul adjunct Ciprian Sabău, care ne însoţeşte atunci când nu e ocupat cu alte probleme, trece, ca şi noi, prin acest „ritual” zilnic de filtrare!
Dar, după cum v-am obişnuit, vă prezint astăzi un nou caz. Este vorba despre Aurel Bleahu, zis „Balaurul”, originar de pe lângă Sighişoara, în vârstă de 58 de ani, care a trăit o zguduitoare dramă de familie. El a fost multă vreme pădurar, apoi a început o afacere pe cont propriu: agricultură şi transport internaţional. Este căsătorit şi are patru copii. Se vede că a fost un om cu o constituţie fizică impresionantă, chiar dacă acum umblă în cârje. Are braţe zdravene şi umeri vizibil foarte puternici (puţini reuşesc să-l învingă la „skandenberg”). Pe deasupra, este un om educat, un om cu un bagaj impresionant de cultură generală, cu care îţi face realmente plăcere să stai de vorbă. Cazul lui este cutremurător. Avea un frate mult mai zdravăn fizic decât el, dar care era, prin natura firii sale, un individ aventuros. Un frate care fusese luptător în Legiunea Străină şi care a participat la competiţiile de arte marţiale în celebra competiţie K1! Deci, un om care putea ucide un alt om cu mâinile goale, cu uşurinţa cu care noi am gâtui un pui de pasăre. Poate că a şi făcut asta, prin ţările şi prin locurile pe unde a fost purtat de demonul său, aventurier. „Acum… Dumnezeu să-l ierte”, şopteşte resemnat „Balaurul”. „Ce s-a întâmplat cu el?”, l-am întrebat. „L-am împuşcat!” zice Bleahu. „Accidental?” insist eu. „NU!” Rămân gură-cască în faţa unei declaraţii atât de seci. Un om care afirmă, fără nicio emoţie aparentă, că şi-a împuşcat propriul frate este ceva ce te înfioară, fără să vrei. Dar povestea lui Aurel Bleahu – „Balaurul” nu este atât de simplă precum pare. Secretul acestui omor este şi mai groaznic. Se pare că fostul luptător în Legiunea Străină şi karateka, în calitatea sa de unchi, a reuşit să abuzeze de intimitatea fiicei lui Bleahu. Deci de propria lui nepoată. Neştiutoare şi temătoare, fata nu a spus nimănui nimic. Dar unul dintre fraţii ei a aflat cumva şi a ameninţat că dă totul în vileag. Unchiul s-a supărat şi l-a ameninţat pe nepotul său că-l omoară. „Balaurul” afirmă că ar fi şi făcut acest lucru, chiar în faţa lui, dacă el nu lua decizia de a-şi apăra copilul cu orice preţ. Astfel, a pus mâna pe arma de vânătoare (avea permis pentru armă de peste 20 de ani) şi şi-a împuşcat fratele, ca să-şi salveze fiul de la o moarte sigură, în mâinile acestuia. Interesant (şi cred că acest caz ar trebui studiat cu atenţie de specialiştii în Drept Penal) este faptul că omorul s-a petrecut în iarna anului 2007, iar la reconstituire procurorii au ajuns la concluzia că a fost „legitimă apărare”, „Balaurul” nu a fost nici măcar reţinut, dar în anul 2011 a fost arestat, judecat şi condamnat la 17 ani de închisoare. Cum s-a petrecut asta, mie mi-e greu să pricep, dar mă voi lămuri din discuţiile cu omul şi, eventual, cu vreun specialist. Atât, deocamdată. Pe mâine, stimaţi cititori!

Ioan HĂNŢULESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1314 ori

Zguduitoare dramă de familie: „Balaurul” şi-a împuşcat propriul frate, fost luptător în Legiunea Străină!
5 (100%) 2 votes

Comentarii

8 Comentarii la Zguduitoare dramă de familie: „Balaurul” şi-a împuşcat propriul frate, fost luptător în Legiunea Străină!

 1. bleahu elena Răspunde

  08.04.2015 la 21:23

  Ma numesc Bleahu sunt cumnata acestui criminal tot ce va spune el e o minciuna ca sa si justifice crima ,singurul adevar este acela ca la impuscat pe Marcel cu singe rece. Adevarul daca va intereseaza este acesta” Marcel era fratele cel mai mic din familie ,era un om bun si corect ,la 23 de ani a plecat un an in germania si a muncit si sa intors toti banii care ia castigat i a dat CRIMINALULUI de AURELcare si a cumparat un TIR din acei bani pe urma pana la 30 de ani a muncit pentru criminal si pentru familia lui fara sa primeasca vreun salariu sau vreun venit pentru munca prestata,la 30 de ani a plecat in Germania unde s-a casatorit si a muncit timp de 8 ani ,la inceput toti banii care ii obtinea prin munca cinstita i trimitea criminalului ,care a cumparat terenuri,CAP-ul,SMT-ul,si le a trecut pe numele unor cunoscuti dupa 4 ani Marcel i-a cerut socoteala ce a facut cu toti banii lui de atunci a inceput cearta,CRIMINALUL nu a mai vrut sa imparta nimic cu Marcel,in final nici nu a mai recunoscut ca banii cu care a cumparat tot au provenit de la Marcel,au urmat catva ani de cearta ,de Paste in 2007in urma unui conflic in plina strada Marcel il blesteama pe criminal sa nu aiba parte de Tir ca e cumparat din banii munciti de el in Germania ,in iunie 2007 are loc accidentul si TIRul se face praf si CRIMINALUL ramane im carje, Marcel merge si-l viziteaza la spitalul din SIbiu si doreste sa se impace cu Aurel,dar CRIMINALUL nu vrea nicicum,in august 2007 Marcel se intorce in Romania si incepe sa-si faca la Senereusi un Ranch ,CRIMINALUL si fiul lui Aurelian l-au atras in cursa pe Marcel in seara de 21 dec 2007 ,era in vinera mare a Craciunului,Criminalul era vanator si la asteptat cu arma incarcata in masina ,cum stai la panda la vanat si la omorat.Nu e nimic adevarat cu violul e totul doar o inventie a CRIMINALULUI,Marcel i-a iubit copii ca pe proprii lui copii si isi impartea si ultima picatura de suc si ultima bucatica de ciocolata cu acsti copii.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Cristos Răspunde

  08.01.2016 la 13:10

  Taci odata naibi cu tot cu inventiile tale,nu ai nici un drept sa modifici informatiile adevarate de care sunt constientă/constient,asta pentru ca sunt un zeu.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Ioan Botezatorul Răspunde

  08.01.2016 la 13:22

  Bă,corect graiesti bă Cristos,fac o bere.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dumnezeu Răspunde

  08.01.2016 la 13:25

  @Cristos,du-te repede la mă-ta ca ii gata zama,dupa du-te in Viflaim sa imi iei prezervative,mersi.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Mihai Eminemscu Răspunde

  08.01.2016 la 13:33

  Bună ziua doamna Elena,ma simt ofensat de gramatica dumneavoastra,va rog sa va ataşati un laț de grinda respectiv gat.Multumesc.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Ion Creangă Răspunde

  08.01.2016 la 13:35

  @Mihai Wă,tu mi-ai furat şiomagu wă?

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Satan Răspunde

  08.01.2016 la 13:37

  Bagamiaş pula in el Marcel,si aici ii place sa fută minore.Nu mai suport.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Minciuna Răspunde

  08.01.2016 la 13:42

  Ma simt ofensată de ce ai scris aici :-*.

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.